Tugilahendused (Teema13)

Selle nädala ajaveebiartiklis kirjeldan üht huvitavat lahendust vaegnägijatele. Tegemist on Microsofti poolt arendatava rakendusega, nimega Soundscape.

Soundscape on Microsofti poolt arendatav projekt, mille mõte on vaegnägijale kirjeldada teda ümbritsevat. Põhimõtteliselt kasutab Soundscape kaarti kasutaja telefonist ja kirjeldab, mis ehitised, pargid, maamärgid jms kasutaja ümber on ja kui kaugel nad kasutajast asuvad.

Soundscape aitab kasutajal paremini teed leida ning orienteeruda nii uutes kohtades, kui ka juba käidud radadel. Kindlasti on see hea täiendus vahenditele, mida vaegnägija juba kasutab.

Olemas on võimalus määrata mingile kohale nö "majakas". Kui majakas on määratud, siis antakse kasutajale piiksude ja heliimpulsidega teada kus kasutaja määratud  asukoht on. Näiteks kui koht, kuhu soovitakse jõuda, asub kasutajast vasakul, siis tulevad heliimpulsid paremast kõrvaklapist. Samuti kui kasutaja pöörab end otse majaka poole antakse sellest kasutajale teistsuguse heliga teada jne.

Kõnidedes teavitab rakendus, mis kasutajat ümbritseb (näiteks: "park, 200 meetrit" või "politseijaoskond, 100m").

Võimalik on paigutada omaenda maamärke, milleni jõudes saab kasutaja teavituse. Näiteks on võimalik panna maamärk bussipeatusele, või lähenevale ristmikule, kus tuleb koju saamiseks paremale pöörata.

Hetkel on rakendus ainult iOS telefonidele alates iPhone5S-st.
Lõpetuseks video Soundscape'i kasutamisest: video aastast 2018.

Comments

Popular posts from this blog

A Constructive Proposal For Copyright Reform (Teema6)

Copylefti litsentsid (Teema 7)

IT turvarisk (Teema14)